volt.eu

Zorg en Welzijn (Z&W)

Als jij graag voor en met mensen werkt dan zou Zorg en Welzijn wel eens heel goed bij jouw kunnen passen.
Bij Zorg en Welzijn denk je snel aan het verzorgen van mensen, koken, activiteiten kunnen organiseren of uiterlijke verzorging.
Maar Zorg en Welzijn is meer dan dat.
Als je het vak Zorg en Welzijn volgt leer je onder andere ook hoe je eerste hulp kan verlenen, service kan verlenen aan cliënten of in een bedrijf en welke technische toepassingen er zijn in de zorg maar ook in de welzijn. Je leert ook hoe je een kamer van een cliënt kan inrichten en schoonmaken.
Je werkt elke periode vanuit een casus. Bij elke casus horen opdrachten waarvoor je wat moet leren maar vooral ook leert hoe je iets moet doen. Je bent dus veel praktisch bezig.
Computervaardigheden horen ook bij Zorg en Welzijn. Je moet bijvoorbeeld als verzorgende of medewerker in de kinderopvang ook dossiers kunnen bijhouden, mailen en informatie kunnen opzoeken waarmee je een cliënten kan informeren en adviseren.
Door naast Zorg en Welzijn een keuzedeel te kiezen die jou interesseert kan je uitzoeken welke MBO opleiding of beroep bij jou past.
Zorg en Welzijn sluit aan bij heel erg veel MBO opleidingen en beroepen.
Naast een mbo opleiding in de zorg of de welzijn sector kan je ook naar een sportopleiding, service gerichte opleidingen zoals bijvoorbeeld de luchtvaart, opleidingen die te maken hebben met handhaving en beveiliging en ook technische opleidingen die techniek met de zorg en het welzijn van mensen combineren.
Doordat er zoveel mogelijk is met een Zorg en Welzijn diploma past dit profiel bij zowel jongens als meisjes

www.volt.eu
030 670 25 00
info@volt.eu